Трима моряци бяха спасени, след като прекараха седмица на безлюден остров в

...
Трима моряци бяха спасени, след като прекараха седмица на безлюден остров в
Коментари Харесай

Спасиха трима моряци след седмица на безлюден остров в Тихия океан

Трима моряци бяха избавени, откакто прекараха седмица на необитаем остров в западната част на Тихия океан , оповестява " Ройтерс "

Самолет на военноморските сили на Съединени американски щати, който ги е издирвал, е забелязал палмови листа, с които бедстващите мъже са изписали думата " H-E-L-P " (помощ - б.р.) върху пясъка на плажа.

Бреговата защита на Съединени американски щати показва, че корабокрушенците - на към 40 години - са били открити в положително здраве във вторник на Пикелот - ненаселен остров, затрупан с палми, на към 667 км югоизточно от Гуам. Не се прецизира тяхната идентичност и народност.

Сагата с тримата мъже стартира в неделя на католическия Великден, когато те поемат на странствуване с 20-футов открит скиф, оборудван с извънбордов мотор, от атола Половат, на към 100 морски благи източно от мястото, където след това са открити.

Шест дни по-късно, откакто опитните моряци не се завръщат, тяхната племенница уведомява управляващите и бреговата защита и флота стартират интервенция по търсене и избавяне. Първоначалната зона за търсене обгръща над 78 000 квадратни морски благи.

Ден по-късно аероплан P-8 Poseidon на американските Военноморски сили вижда спонтанния знак за помощ, изписан с палмови листа, и стартира избавителната интервенция.

" Тази досетливост се оказа основна за насочването на избавителните старания непосредствено към тяхното местонахождение ", съобщи лейтенантът от бреговата защита на Съединени американски щати Челси Гарсия.

Докато са блокирани на острова, който е част от Федералните щати на Микронезия, мъжете са имали достъп до храна и вода. Те са съумели да поправят и разваления си скиф.

Не за първи път корабокрушенци са спасявани от този остров. Преди към четири години трима изчезнали моряци бяха открити, откакто изписаха " SOS " на пясъка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР